fbpx
Mendimi i Kadaresë për nobelistin kundërthënës Handke 20 vite më parë

Mendimi i Kadaresë për nobelistin kundërthënës Handke 20 vite më parë

    12 Oct 2019

Reagime të shumta anë e mbanë kundër shkrimtarit austriak, Peter Handke i cili është...

Kritika për fituesin e çmimit Nobel për Letërsi, përkrahës i Millosheviqit

Kritika për fituesin e çmimit Nobel për Letërsi, përkrahës i Millosheviqit

    10 Oct 2019

Shkrimtari austriak Peter Handke (1942), këtë vit fitues i çmimit Nobel në letërsi është...

Shpallen fituesit e çmimit Nobel për letërsi

Shpallen fituesit e çmimit Nobel për letërsi

    10 Oct 2019

Olga Tokarczuk dhe Peter Handke janë dy fituesit e çmimit nobel për letërsi. Shkrimtari...

Planetet dhe Big Bang fitojnë çmimin Nobel për fizikë

Planetet dhe Big Bang fitojnë çmimin Nobel për fizikë

    08 Oct 2019

Tre shkencëtarë kanë fituar çmimin Nobel në Fizikë për vitin 2019 për zbulimet thelbësore...