fbpx
Biden e merr vendimin e madh, preket edhe Kosova

Biden e merr vendimin e madh, preket edhe Kosova

  10 Jun 2021

Presidenti i SHBA-ve Joe Biden ka folur në lidhje me dhurimin e 500 miliard vaksinave Pfizer për mbi 90 vende të varfra të botës.

Biden tha se SHBA: “Ne e dimë tragjedinë, por gjithashtu dimë dhe rimëkëmbjen. Është përgjegjësia jonë, e kemi detyrim human për të shpëtuar sa më shumë jetë njerëzish”.

Presidenti amerikan tha se ai diskutoi me kryeministrin e Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson sesi së bashku të dy kombet mund të “udhëheqin përpjekjen globale kundër Covid-19”

Former Vice President Joe Biden speaks at the Chuck Hagel Forum in Global Leadership, on the campus of the University of Nebraska-Omaha, in Omaha, Neb., Thursday, Feb. 28, 2019. (AP Photo/Nati Harnik)