fbpx

Zbulohet diçka tronditëse për Arkanin, ish-burrin e Cecës(VIDEO)

  19 Dec 2017

Ish pjesëtari i shërbimit të inteligjencës jugosllave Bozidar Spasiq zbuloi disa të pathëna për Arkanin dhe anëtarë të tjerë të shërbimit të inteligjencës ku ishin të përfshirë në krime të ndryshme.

“Publiku ynë nuk e njeh këtë, por nuk është vetëm bota e Beogradit dhe Malit të Zi e angazhuar nga shërbimi. Ne kishim angazhuar anëtarët më elitë të nëntokës në Sarajevë, dhe gjithashtu në Zagreb, në Lubjanë… Është thënë këtu se vetëm nga nëntoka e Beogradit ka punuar për shërbimin, jo… ata bënë pjesën tjetër “, thotë Spasiq.

Sipas tij, Giska ishte një anëtar shumë i respektuar i nëntokës së Beogradit, i cili bëri një numër gabimesh në vend.

“Dhe për këtë arsye ai duhej të kandidonte jashtë vendit, dhe ai po bënte punë atje për ne. E pastaj ai u rrëzua një ditë me biznesin e tij, ku ai u përfshi me disa gjermanë,” tha Spasiq.

Duke folur për Arkanin, ai thotë se Zeljko Raznatoviq u rekrutua nëpërmjet policisë së fshehtë malazeze, raporton “Kurir”.

“Kur u arrestua në fund të vitit 82 ose në fillim të vitit 83, babai i tij erdhi për të parë se për çfarë ishte arrestuar… Ne nuk ndërhymmë, ai i reagoi pozitivisht arrestimit të tij”, deklaroi ai.

“Por në vitin 1983, Arkan u bë i padobishëm për Shërbimin sepse ai vrau nëpunësit e policisë dhe u shpengua me të gjitha këto struktura policore. Dhe ne nuk mund ta mbrojmë atë më shumë se sa ata. Duhej të përtërijim vazhdimisht rrjetin tonë,” tha Spasiq.