fbpx

Zbulim i quditshem ne Arabine Saudite

  19 Oct 2017

Arkeologët kanë zbuluar 400 struktura misterioze të gurit në buzë të vullkaneve që mund të jenë mijëra vjet të vjetra në një zonë të shkretëtirës së largët në Arabinë Saudite.


Struktura prej guri, të cilat u gjetën duke u përdorur Google Earth, janë quajtur “porta”, sepse ato duken si porta të fushës nga lart, transmeton Indeksonline.

Të ndërtuara në kohërat e lashta, disa nga këto karakteristika të çuditshme janë më shumë se katër herë në gjatësinë e një fushe të futbollit dhe ekspertët besojnë se mund të jenë deri në 7 mijë vjet të vjetra.


“Portat gjenden pothuajse ekskluzivisht në fushat e lavës së zymtë dhe jo të këndshme, me ujë të bollshëm dhe vegjetacion, vende që në dukej janë ndër më të mirat për speciet tona”, ka thënë David Kennedy nga Universiteti i Australisë Perëndimore.