fbpx

Veteranët e FARK-UÇK e akuzojnë Ramush Haradinajn se gjatë luftës kërcënoi me vrasje Sali Çekajn e Agim Ramadanin?

  14 Dec 2017

Shoqta e Veteranve te Luftes FARK-UÇK, permes nje komunikate te shperndar sot, e qe eshte botuar ne mediat elektronike, i ben akuza te renda kryeministrit Ramush Haradinajt per perfshirje ne akte kriminale gjate kohes se luftes ne raport me pjestaret njesive operative te brigadave 134, 131 dhe 133. Akuzat jane serioze; duke u nisur nga kercnimi me vrasje ne Jasiq te Sali Çekajt, Agim Ramadanit, Lumni Surdullt, e Rrustem Bruqit.

Akuza tjeter gjithashtu ka te bej me nje rast te ngjashem ne Prapaqan; tjetra, edhe me serioze ka te bej me tre ushtarve qe i perkisnin Brigades 134, te cilet arrestohen me 5.07.1998 ne Irzniq, te cilet ishin duke u kthyer nga Shqiperia me mision, duke sjallur armatim. Ushtaret Ismet Çekaj, Petrit Lokaj, Idriz Ukhaxhaj arrestohen, “Jane maltretuar dhe rrahur nga te ashtuquajturit pjestaret e Shqiponjave te Zeza te cilat ishin grup i Daut Harradinajt, ndersa ushtari Ismet Çekaj eshte plagosur eshte me arme nga vet Ramush Haredinaj ne krahun e djatht” thuhet ne komunikate.

Me tutje, ne komunikat pershkruhet se si Idriz Balaj-Togeri, i kishte zhveshur lakuriq ushtaret dhe i kishte detyruar te ecnin ashtu para makines nga fshati Gllogjan deri ne Irzniq. Per akuzat e me poshtme, qe jane ne kete komunikate ka pas nje vendim gjygjesor, ndersa akuza per urdhrim per arrestim te Sali Çekut gjithashtu eshte setoze.

Keto akuza publikisht drejtohen kryeministrit te Republikes se Kosoves Ramush Haredinaj i cili duhet te prononcohet dhe t’i tregoj qytetarve te vertetin. Hipotetikisht po pranojme vetetesine e ketyre akuzave, dhe besoj se edhe Shoqate e Veteranve te Luftes FARK-UÇK, dhe personat e apostrofuar te cilet jane rrahur dhe plagosur do t’i kishin falur “kabahatin” kryeministrit me kushtin qe ai ne diten kur u inagurua kryeminister do te kishte dalur para deputetve te Kuvendit te Republikes se Kosoves dhe para qytetareve te deklaronte: Une gjenerali i UÇK-se Ramush Haradinaj, nese nuk arrij kurre ne jaten time te behem as rojtar i institucioneve te Republikes se Kosoves, nuk pranoj qe posti im te varet nga Vuqiqi dhe Lista e tij. Ai zgjodhi t’i pres ata per pes ore dhe ta zgjedhin kryeminister. Ky akt perdhosi gjakun e te renve per liri, ky akt do te kete akuza historike e radhes te drejtim te gjeneralit Ramush Haradinajt ne drejtim te faktorizimit te shtetit serb ne jeten tone institucionale. Dhe kryeministri duhet te jete koshient, akuzat jane publike dhe njerzit jane gjall, duet ta tregoj