fbpx

Vendimi për kriminelin Ratko Mlladiqin

  21 Nov 2017

Tribunali i Hagës do të shpallë nesër vendimin për Ratko Mlladiq ish-komandant serbëve të Bosnjës

Shpallja e aktgjykimit është caktuar për orën 10 orë do të jetë e hapur për publikun në internet.

Ndaj tij rëndojnë akuzat për 11 raste të gjenocidit, krime kundër njerëzimit dhe krime të luftës.

 

75 vjeçari Ratko Mmladiq , akuzohet se ka urdhëruar ushtrinë për të sulmuar civilët në kryeqytetin e Bosnjës, në Sarajevë, dhe për ekzekutimin e 8000 myslimanëve boshnjakë në Srebrenicë, në korrik të vitit 1995.