fbpx

Vajza shokohet nga ajo që i thotë shoqja nga Durrësi: Kur isha 15 vjeçe fjeta me 3 djem

  06 Dec 2017

Kemi dëgjuar shpesh që brezat sa po vijnë edhe po degjenerohen por gjithmonë i kemi mbrojtur me argumetin se këto janë kohë të tjera dhe se shumë gjera duken tabu edhe pse nuk janë në të vërtetë. Mirëpo këto lloje bisedash midis dy vajzave 17-vjeçare duket sikur “i vënë vulën” fjalëve të më të mëdhenjve.

“O goc po ti e di gjëndjen e familjes tonë” ose “Ca ka që unë shkoj me çuna për një natë” janë fjalët që dy adoleshente ndajnë midis tyre duke “qarë hallet” se nuk kanë mjaftueshëm rroba për të veshur dhe se si do t’i justifikojnë mungesat e orëve që kanë lënë për t’i kaluar sdihet se ku dhe me kë.

Ose siç thonë vajzat në të gjithë Shqipërinë dhe me djem që ligjërisht mund të dënohen se kanë kryer marrëdhënie me minorene.

Por të mos tregohemi hipokritë! Në këtë situatë nuk është vetëm faji i vajzave pasi të paktën nga kjo bisedë kuptohet se ajo ka nisur të bëjë punë të tilla nga gjendja e keqe ekonomike e familjes por si një qytetare e shtetit shqiptar dua ende të besoj se ka të rinj që edhe pse në gjëndje të keqe, zgjedhin rrugën e vështirë për të provuar privilegjet e jetës.

Rrugën e vështirë dhe me shumë punë. Kam ende besim sa pa u shtuar fenomene të tilla se pastaj si i thonë edhe asaj fjalës së urtë popullore: “Sheh rrushi-rrushin dhe piqet!”