fbpx
Tre hapa të thjeshtë për të ndaluar gërhitjen

Tre hapa të thjeshtë për të ndaluar gërhitjen

  12 May 2019

Një shumicë prej nesh gërhisim në një moment jetësor.

Fatmirësisht, edhe ata që gërhitin më së shumti mund të kurojnë këtë zakon, mjafton të ndryshojnë rutinën e tyre.

Mike Dilkes, një kirurg i veshëve, hundës dhe fytit në spitalin e Londrës, kohëve të fundit foli në lidhje me gërhitjen për ‘The Telegraph’.

Eksperti tha për të përditshmen britaneze se meqenëse është një zakon që nuk përzgjedhet, ju mund të vendosni në lidhje me fatin e tij.

Ai rekomandon realizimin e tri ushtrimeve që duhet bërë përpara gjumit, për ta bërë gërhitjen të marrë fund.

E gjithë kjo rutinë kërkon vetëm disa minuta për të parandaluar problemin.

“Rrotullimet” e gjuhës
Rrotulloni gjuhën tapjetë, duke bërë presion në pjesën e sipërme të gojës, duke prekur njëkohësisht edhe dhëmbët e përparëm.

Pritni disa sekonda përpara se ta përsërisni të njëjtën praktikë

Thuani “ahhh”
Imagjinojeni se jeni tek dentisti dhe thuani “ahhh” për 20 sekonda. Kjo ndihmon në hapjen e rrugëve të frymëmarrjes.

Angullimat
Nxjerrni gjuhën jashtë dhe merrni frymë thellë. Sapo të lëshoni frymën, lëshoni një zhurmë sikur jeni duke bërë gargarë me ajrin.