fbpx

Skenari i vrasjes së ish-kryeministrit serb Gjingjiq, flet shefi i sigurisë së tij

  27 Dec 2017

Tre vjet më parë, në Beograd, libri “E shtëtna e tretë” u botua nga gazetari Nikola Vërziq dhe Milan Veruoviq, shefi i sigurisë i Zoran Gjingjiç, përndryshe i plagosur rëndë në vrasjen e ish-presidentit serb.

Duke kryer prova të pakundërshtueshme, autorët e “E shtëna e tretë” vërtetuan se Gjingjiq nuk u vra nga një bandit nga rruga e Gepratit; se ai u qëllua nga dy vende të ndryshme, me armë të ndryshme; se as Zvezdan Jovanoviq nuk pa ndonjë nga dëshmitarët në Geprat ose në ndërtesën nga e cila ishte qëlluar Gjingjiq, raporton “Vestinet”, transmeton Periskopi.

Vërziq dhe Veruoviq iu përgjigjën pyetjes pse nuk e kryenin një fotografi për ngjarjen e vrasjes, përndryshe gjëja e parë që është bërë në raste të tilla po shpjegojnë lidhjen pak të njohur dhe jashtëzakonisht të rëndësishme midis Klanit Zemun dhe oficerëve të inteligjencës nga Shërbimi Sekret britanik MI-6 dhe CIA.