fbpx

Si filloi konflikti i madh Haradinaj–Musaj?

  27 Sep 2017

Nga ky konflikt i dy familjeve nga Dukagjinit mbeten të vrarë dhe të plagosur shumë anëtarë të familjes Musaj…Por si filloi problemi? 

Menjëherë pas lufte Ushtarët e UÇK-së që udhëhiqeshin nga Ramush Haradinaj i arrestuan 5 ushtarë të UÇK-së tjerë që ishin më FARK-un Rexhë Osaj, Bashkim Balajt, Sinan Musaj Idriz Peja dhe Vesel Muriqi, kishte arritur të arratisej, derisa ishin ndalë në rrugë, për shkak të defektit që ishte paraqitur në njërën prej veturave që po bartnin viktimat. Sipas vendimit gjyqësor, Veseli kishte ikur nga vendi i ngjarjes duke kapërcyer telat e një gardhi dhe me sukses i kishte shpëtuar gjuajtjeve me armë në drejtim të tij. Disa ditë më vonë Sadik Musaj kishte shkuar në Gllogjan në familjen Haradinaj për të kërkuar vëllaun e tij (Sinanin) i cili deri në atë kohë ishte i zhdukur dhe i vetmi informacion që kishte Familja Musaj ishte se ata u more në Pejë për të dhenë deklaratë tek Komandanti i Zonës së Dukagjinit Ramush Haradinaj, Sadiku aty takoj Hilmi Haradinaj dhe ai i kishte thënë se femijet nuk janë ketu (Ramushi, Enveri dhe Dauti) une nuk di gjë për atë rastë dhe kur të kthehen në shtëpi do të ju tregoj dhe ata do të vinë të ti dhe të tregojnë çka dinë për rastin e vëllaut tuaj.Pas dy diteve Ramushi më një ushtri të tërë ja kishte mesyer Familjes Musaj nga Strellci duke i sulmuar nga katër anet, por Sadiku kishte arritur të ja merr një granat dore Idriz Balaj (togerit) dhe i kishte sulmuar më të , ku kishin mbetur të plagosur disa nder të edhe Ramush Haradinaj, dhe ata duke ikur i kishte ren një dokument në oborr të Musajve Ramush Haradinaj i cili u bë edhe prove matriale nga Policia e UNMIK-ut në gjygjin e Grupit të Dukagjinit të cilet për vrasjen e 4 ushtarve të UÇK-s u denuan më 4 vite burg, nder të denuarit ishte edhe Daut Haradinaj tash Deputet i Parlamentit të Kosoves.Në vitin 2005 në një rrugë të Pejes në një atentat të organizar mirë ku të shtëna kishte nga të dy anet e rrugës mbet i vrarë Sadik Musaj.Disa Muaj më vonë së bashku më nipin e tijë në Raushiq të Pejes së bashku më nip u vra edhe Xheladin Musa.