fbpx

Si do të ishte bota pa myslimanët? Ja përgjigjia brilante…

  29 Oct 2017

Mospëlqimi ndaj myslimanëve është një çështje që po përhapet tek shumica.

Terrorizmi nuk lidhet me myslimanët domosdoshmërisht dhe ky perceptim i gabuar duhet të zhduket.

Por pyetjes së mësipërme i jep përgjigje më së miri kjo listë me disa nga gjërat që janë zbuluar, ndërtuar apo zhvilluar nga myslimanët dhe bota e islamit në vite:

Kafeja
Kamerat (kamera e parë optike)
Fizika eksperimentale
Loja e shahut
Sapuni
Parfumi
Kanalet vaditës
Valvulet, pistonat
Drynat me kombinime
Inovacionet arkitektonike
Bisturinë dhe mjetet e tjera operacionale
Anestezinë
Mullirin me erë
Kurën ndaj lisë së dhenve
Stilografin
Sistemin numerik
Algjebrën/ Trigonometrinë
Kriptologjinë moderne (sistemin e ndërlikuar të numrave në kompjuter)
3 vaktet e ditës
Syzet prej kristali
Tapetet
çeqet
Kopshtet e zbukuruara për meditim
Universitetin
Optikën
Notat muzikore
Furçën e dhëmbëve
Spitalet
Dushin
Thurjen
Pijet joalkoolike
Buzëkuqin dhe lapsin e syve për vajza
Operacionet plastike
Kaligrafinë
Parashutën
Përpunimin e letrës