fbpx
Shqipëria apo Serbia, cila ka ushtrinë më të fortë?

Shqipëria apo Serbia, cila ka ushtrinë më të fortë?

  17 Mar 2019

Rrikthimi i tensioneve mes Serbisë dhe Kosovës ka rikthyer edhe një herë vëmendjen në rajonin e Ballkanit.

Si dhe një rikthim të vëmendjes tek forcat ushtarake të vendeve si Serbia dhe Shqipëria, shihni një krahasim kokë më kokë mes ushtrisë shqiptare dhe asaj serbe.

Te dhënat janë marrë Global Fireworks, ku mes 106 ushtrive ushtria shqiptare rënditet e 100, ndërsa ajo serbe e 70-ta.

Serbia duket dominuese në shumë aspekte, kjo edhe për faktin se shpenzon plot 830 milionë dollare në vit për ushtrinë, ndersa Shqiperia 110 milionë.

Nje arsye tjeter është edhe fakti që Shqiperia është anëtare e Natos.

Pa harruar edhe faktin që serbët vazhdojnë te mendojne se rrezikohen nga armiqtë e tyre ne rajon.

Pa harruar qe Serbia ka një popullsi më shumë se dy here me te madhe se Shqipëria aktuale.