fbpx

Shokuese: Myftiu Tërnava sulmohet nga serbët e Graqanicës (Pamje)

  17 Oct 2017

Urrejtja dhe racizmi serbe ende nuk eshte crrënjosur mire ndaj shqiptareve dhe jo vetëm ndaj shqiptareve por edhe kunder islamit ne Kosovë po vazhdon si ne kohen e regjimit te Miloshevicit. Kete e deshmon edhe nje veprim i huliganëve serbe ne Grancanicë te cilet ne leter toaleti kane vene fotografine e myftiut shqiptar Nami Ternavës, kryetarit te bashkesise Islame te Kosovës (BIK) -ut?!. Kjo leter mund te jete provokim edhe nga ana e islamofobeve ne Kosovë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Myftiu Tërnava: Une sa t’jem gjallë Presheven nuk e la n’duar te shkive! Perpesktiva e shqiptarëve të Lugines s’është Serbia as Siria, por Kosova!

Fotografia ne fjalë eshte derguar redaksise se lajmeve “Presheva Jonë” nga nje qytetar shqiptar nga Grancian e Kosovës, ku personi qe ka hasur ne këte leter toalet ne nje shkollë, ka shkruar: “Po u unisim kete fotografi qe e kemi gjetur ne Gracanicë. Kjo eshte 100 per për qind e serbeve, sepse at b..thën e fshijne me leter, se kan qejf me ja ndi eren tërë diten.. Nuk e besoj se shqiptari e kane bere ket veper të ligë sepse dihet se, sa ai eshte i paster dhe si e pastron prapanicën, e jo me leter..”

Duket se kjo eshte sulm dhe kercdnim mbi myftiun kosovare i cli sivjet ishte i zeshëm kunder potlikave diskrimnuese serbe ne Luginen e Preshevës “Pas Kilbes shqiptaret e Preshves dhe Koasovës Lindore duhet te drejtohen kah Prishtina dhe Tirana dhe jo nga Beogradi” kishte deklaruar myftiu Ternava ne intervisten e fundit dhene agjencise se lajmeve “Presheva jonë”

Rasti ne fjalë sipas peropsnit qe ka gjetur kete leter tualeti me fotografinë e Naim Terrnaes, sipas tij, paska njoftuar policine dhe autoritetet lokale.