fbpx

Rezultatet finalenga KQZ: LDK e para me vota, PDK e para me asamblistë

  09 Nov 2017

Më në fund kanë rënë poshtë të gjitha interpretimet politike rreth pozicioneve të reja të partive politike në Kosovë.


Lidhja Demokratike e Kosovës ka dalë para PDK-së me vota të përgjithshme, por PDK-ja ka dalë para LDK-së me numër të përgjithshëm të asamblistëve.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur rezultatet përfundimtare dhe Lidhja Demokratike e Kosovës ka vetëm 14,335 vota më shumë se PDK-ja, kurse PDK-ja ka 2 asamblistë më shumë se LDK-ja në rezultatet e përgjithshme për kuvendet komunale.

Shumë larg LDK-së dhe PDK-së, me përgjysmë vota më pak vjen Lëvizja Vetëvendosje, transmeton lajmi.net.

Kjo është radhitja e re e subjekteve politike në Kosovë:

Subjekti Vota Asamblistë Përqindja

47 LDK 182.447 213 24.04

94 PDK 167.381 215 22.13

10 VV 119.045 128 15.75

50 AAK 99.400 127 13.32

31 NISMA 39471 49 5.26

29 LISTA SERBE 37070 116 4.94

34 AKR 31091 36 4.15