fbpx
Qeveria Hoti do ta kufizojë lëvizjen për këto dy kategori të personave

Qeveria Hoti do ta kufizojë lëvizjen për këto dy kategori të personave

  13 Jul 2020

Qeveria e Kosovës ka propozuar që të kufizohet qarkullimi i lëvizjes për personat mbi 65 vjeç dhe qytetarët me sëmundje kronike.

Sipas propozim-vendimit, qytetarët mbi 65 vjeç dhe me sëmundje kronike mund të dalin jashtë në ambiente publike vetëm në orët e hershme të mëngjesit (prej orës 05:00 deri në orën 10:00) dhe orët e mbrëmjes (prej orës 18:00 deri në orën 21:00).

“Qytetarët e moshuar (mbi moshën 65 vjeç) dhe qytetarët me sëmundje kronike (diabet, hipertensioni arterial dhe sëmundje zemre, sëmundje kronike të mushkërive, pacientët më sëmundje të veshkave, pacientët me imunitet të suprimuar, pacientët onkologjikë etj) mund të dalin jashtë në ambiente publike vetëm në orët e hershme të mëngjesit (prej orës 05:00 deri në orën 10:00) dhe orët e mbrëmjes (prej orës 18:00 deri në orën 21:00)”, thuhet në propozim-vendimin e Qeverisë Hoti, shkruan Gazeta Sinjali.

Qeveria Hoti ka paralajmëruar se do të marrë vendime rigoroze pas numrit të lartë të rasteve me COVID-19.
/Gazeta Sinjali/