fbpx

Puçrra në zonën intime? Ja çfarë të bëni me to

  21 Nov 2017

Zona intime është vendi i fundit ku mund të më dalë një puçërr, të paktën kështu keni menduar deri sa ju është shfaqur një !

Pas tyre mund të fshihen shumë arsye, por cilado qoftë ajo, nuk duhet kurrë ta shtypni.

Puçrrat vaginale mund të shfaqen kur folikulet e qimeve inflamohen dhe rrënja e qimes qelbëzohet. “Gjendra e djersës dhe folikulat qimeve janë të prirura për të ngrirë papastërtitë, lëkurën e vdekur duke krijuar gjendra e puçrra.

Këto të fundit duhen trajtuar me një krem baza e të cilit është peroksid benzoyl ose acid salicilik. Sigurohuni që kremi të aplikohen vetëm në puçërr, pasi këto lloje medikamentesh mund të thajnë lëkurën.

Kompresat me ujë të ngrohtë për 20-30 minuta mund të trajtojnë inflamacionin e nëse keni një qime të rritur nën lëkurë mund ta nxirrni me ndihmën e një piskatoreje. Mos u mundoni ta shtrydhni sepse kjo mund të çojë në një infeksion.