fbpx

Publikohet edhe lista tjetër me veteranë dhe invalid të rrejshëm (Lista)

  08 Nov 2017

Procesi i verifikimit të veteranëve të UÇK-së, ka ngjallur pakënaqësi të shumta në opinion. Veçanërisht të pakënaqur janë ish luftëtarët të cilët e ndiejnë veten të ofenduar ngase në një mënyrë ose në tjetrën pjesë e kategorive të dala nga lufta janë bërë edhe njerëz që gjatë luftës nuk kanë qenë të përfshirë në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Gra të cilat kanë qenë bashkë më mijëra civilë të strehuar nëpër male ose që janë depërtuar në Shqipëri, tashmë nëpërmjet lidhjeve janë përfshirë në kategorinë e veteranëve të UÇK-së.

Pas publikimit të listave për zonën e Pashtrikut, ish luftëtarët e pakënaqur kanë mbajtur takim në Rahovec dhe kanë filluar identifikimin e njerëzve që në mënyrë të padrejtë janë bërë pjesë e listave.
Takime të tilla janë mbajtur edhe në Malishevë dhe Klinë, ndërsa disa nga emrat e rrejshëm me të cilët nuk po pajtohen veteranët, Indeksonline tashmë i ka siguruar.

Indeksonline, që nga sot dhe në ditët në vijim do të ofrojë lista me emrat e njerëzve që nga bashkëluftatërët konsiderohen si veteranë të rrejshëm.

Brigada 122 Ymer Krasniqi

Veteran

206. Bedri B Kalludra 023528 Gremnik
272. Brahim H Toqani 023536 Gremnik
318. Ekrem M Bacaj 023282 Gremnik
454. Gëzim A Zanunaj 064624 Gremnik I lindur 1982 mosha në luftë 16 vjeçar
525. Hashim Sh Gashi 023283 Gremnik
849. Nazmi Rr Dragodella 060478 Gremnikë
1008. Sabit I Thaqi 023574 Gremnik
1243. Xhevet A Bacaj 022571 Gremnikë
206. Bedri B Kalludra 023528 Gremnik
1004. Ruzhdi Rr Dragidella 023563 Klinë
1022. Sadik Rr Dragidella 023899 Klinë
528. Hasim H Rudaj 023657 Gremnik

Brigada 124 Gani Paqarizi

50. Haxhi Halim Halilaj 004973 Petkoviq (Invalid i plagosur pas lufte nga komshiu i vet)
36. Kada S Thaqi 024011 Çifllak (statusi i pjesëtarit, me insistim)
166. Dervish B Thaqi 024074 Çifllak (veteran pa asnjë ditë angazhim në UÇK)
219. Femi Z Kelmendi 024002 Çifllak (veteran)
401. Muharrem S Mekani 025189 Drenoc (veteran)
167. Drita A Gashi 050977 Rahovec (veteran pa asnjë ditë angazhim në UÇK)
76. Astrit V Thaqi 025145 Kramovik (veteran me insistim)
38. Kujtim V Thaqi 049419 Kramovik (statusi i pjestarit me insistim)
1187. Perparim V Thaqi 024117 Kramavik (statusi i pjesmarrësit me insistim)