fbpx

Pse nuk duhet të lexoni në celularë para gjumit?

  28 Sep 2017

Në rast që fleni me njerëzit të cilët para se të flenë lexojnë në telefonin tyre, atëherë ju kërcënoheni nga rreziku.

Domethënë kjo mund ta prish seriozisht gjumin tuaj, por atë që të lexuarit në telefon para gjumit mund të sjellë më shumë rreziqe në shëndetin tuaj.

Sipas hulumtimeve të fundit nga Boston dhe nga Massachusetts, kanë zbuluar se të pirit barna për fjetje dhe të lexuarit në telefon para gjumit ndikon njëjtë në zgjimin tuaj për ditën e ardhshme. Konkretisht, ajo e vështirëson fjetjen.

Rezultatet e njëjta kanë dalë edhe për ata që kanë përdorur laptop dhe teknologji të ndryshme para gjumit.