fbpx

Prokurori godet rende Ramush Haradinaj!

  09 Oct 2017

Kosovo’s former Prime Minister Ramush Haradinaj sits in the side the Court in Colmar, eastern France, on April 27, 2017, as he waits to hear the result of his extradition hearing.
A French court on Thursday rejected a request by Serbia to extradite former Kosovo prime minister Ramush Haradinaj, who Belgrade accuses of committing war crimes in June 1999. Haradinaj, 48, was arrested by French police on January 4 when he flew into the Franco-Swiss airport of Basel-Mulhouse but he is free to return home following Thursday’s decision by the court in Colmar, eastern France. / AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON (Photo credit should read SEBASTIEN BOZON/AFP/Getty Images)

Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës, Reshat Millaku, tha se për punën e institucionit që drejton nuk ndikohet nga politika.

Këto komente Millaku i bëri kur u pyet nga KALLXO.com rreth deklaratës së kryeministrit Ramush Haradinaj, i cili sot u citua nga mediat të ketë thënë se do ta obligojë Prokurorinë që brenda një muaji t’i hetojë listat e veteranëve të UÇK-së.

“Do të angazhohemi që sa më shpejtë që është e mundur (t’i kryejmë hetimet). Por ne i kemi afatet ligjore, nuk ndikohemi nga politika”, tha Millaku për KALLXO.com.

Millaku tha se Prokuroria punon sipas Kodit të Procedurës Penale dhe i respekton afatet e parapara me ligj.

Ndërsa, edhe Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, tha se institucioni të cilin e drejton ai nuk do të ndikohet nga asnjë person juridik apo fizik rreth afateve të trajtimit të rasteve.

Këto komente Lumezi i bëri për KALLXO.com i pyetur rreth deklaratës së kryeministrit se do ta obligojë Prokurorinë të hetojë listat e veteranëve të UÇK-së.

Ndryshe, mediat cituan kryeministrin Haradinaj të ketë thënë gjatë një takimi me përfaqësuesit veteranëve protestues se do të obligojë Prokurorinë që të hetojë listat e veteranëve të UÇK-së.