fbpx

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin ka vdekur? (Foto)

  29 Nov 2017

 

Pretendimet e teoricienëve për ndryshimet dramatike në pamjet e Putinit, mospërputhjet në aftësinë e tij për të folur gjermanisht dhe divorci nga gruaja e tij janë të gjitha dëshmi se Presidenti rus nuk është Putini siç e njohim sot.

Pretendimet e habitshme shpërndahen në internet – dhe eksplorohen në YouTube përmes shumë videove të shikuara – pohojnë se Putini aktual është një i “dyfishtë” më i mundshëm nën kontrollin e një organizate të fshehur.

Pretendimet kur ai u zëvendësua ndryshonin midis shumë teoricienëve, ndërsa disa thanë se ai ishte helmuar në sallat e Kremlinit pas aneksimit të Krimesë në vitin 2014, raporton “Locklip”, transmeton Periskopi.

Ndërsa të tjerë thonë se ai ishte zëvendësuar në heshtje në një grusht shteti të fshehtë në vitin 2015, kur Putini nuk u pa në publik për 10 ditë midis 5 dhe 15 marsit.

Mungesa e Putinit në lajmet ishte në vetvete lajm kryesor për gazetarët nga pothuajse të gjitha vendet e botës.

Më 16 mars, Putini më në fund u shfaq në televizion, me të vërtetë duke u takuar me Atambaev.

Atë ditë, pamja dhe sjelljet e presidentit rus ishin jashtëzakonisht të pazakonta – ai ishte më së shumti i heshtur, duke dëgjuar monologët e Atambaev dhe duke bërë lëvizje të pakuptueshme nervore me këmbët e tij, gjë që kurrë nuk e pamë më parë.

Ishte e qartë se fytyra e Putinit të ri ishte disi e fryrë, edhe pse kjo mund të ishte pasojë e rrjedhës së terapisë së hormoneve.

Pas publikimit të raporteve televizive, u vërejt një tjetër pikë: në foto të dy agjencive të ndryshme të lajmeve ruse, Presidenti Putin kishte lidhje të ndryshme, megjithëse Atambayev ishte i veshur njësoj.

Shumë vëzhgues dhe blogerë të pavarur shprehën një mendim të qartë – më 16 mars në një takim me Atambaevin ishte një person i dyfishtë i Putinit, ndërsa presidenti i vërtetë nuk mund të shfaqej në publik për arsye të panjohura.

 

Gazetarët dhe blogerët rusë madje kanë bërë dhe klasifikuar një përzgjedhje fotografish të imazheve të dyshimta të presidentit rus, në të cilin karakteristikat e tij janë qartësisht të ndryshme nga origjinali i njohur.

Putin njoftoi një divorc me gruan e tij në vitin 2014, vetëm pasi disa teoricienë konspirativë – siç ka përshkruar “historiani” Patrick Scrivener – pohonë se ai u vra në Kremlin.

Një artikull i qarkulluar në internet – i raportuar fillimisht i botuar në një gazetë gjermane më 2015 – përmban citate të çuditshme që i atribuohen Lyudmila Putinit e cila duket të mbështesë teorinë e vdekjes së Putinit.

Ajo pretendoi të ketë thënë: “Burri im, për fat të keq, ka kohë që ka vdekur”. “Unë duhet ta pranoj atë publikisht, sepse nuk mund ta shoh më atë që po ndodh në emër të tij. Është e tmerrshme”.

Autenticiteti i intervistës është i paverifikuar.

Teoricienisti i konspiracionit Scrivener pretendon se “një person i cili mund të ekspozojë deklaratën e rreme është zhdukur shumë mirë” kur iu referua divorcit të Putinit në prill të vitit 2014.

Scrivener i cili gjithashtu pohon se vrasja e Abraham Lincoln ishte një punë e brendshme – vazhdon të pohojë se aftësia e Putinit për të folur gjermane ka ndryshuar shumë.

Gazetari i pavarur Jim Stone pretendon fotografi para dhe pas zhdukjes së Putinit tregojnë se është një njeri tjetër që udhëheq Rusinë.

Ai tha se Putini i ri ka një “kokë të rrumbullakët, hundë më të zymtë dhe më të shkurtër, buzë më të trasha, gojë më të madhe dhe një mjekër”.

Fotot e Putinit në rininë e tij tregojnë një ndryshim dramatik në pamjen e tij.

Por ka gjithashtu raporte që Putin në një moment ka pasur kirurgji plastike – megjithatë teoricienët e konspiracionit argumentojnë se kjo mund të jetë vetëm një mbulesë.