fbpx

Përplasen keq Ramush Haradinaj e Frashër Krasniqi, arsyeja ministri serb, Rikallo!

  03 Oct 2017

Deputeti i Vetëvendosjes Frashër Krasniqi, i ka drejtuar pyetje ministrit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural Nenad Rikalo lidhur me akuzat e banorëve të lagjes “Dardania’ të kryeqytetit se ka kryer tortura ndaj shqiptarëve gjatë luftës.

Krasniqi ka kërkuar sqarim për deklaratën e ministrit Rikalo i cili a ka thënë se ka pasur jetë të qetë gjatë vitit 1999 dhe marrëdhënie të mira me fqinjët.

“Ju keni deklaruar se keni pasur jetë të qetë dhe keni pasur marrëdhënie të mira me fqinjët tuaj. Pse fqinjët tuaj nuk po akuzojnë dikënd tjetër, sepse nuk kemi problem me komunitetin serb në Kosovë. çka nënkupton që keni bërë jetë të qetë gjatë vitit 1999, kur shqiptarët torturoheshin. Në jetën e qetë tuajën a janë përfshirë torturat ndaj shqiptarëve”, pyeti Krasniqi.

Ndërsa ministri Rikalo nuk ndodhej në sallën e Kuvendit në momentin kur Krasniqi parashtroi pyetje për të.

Mungesën e tij e ka arsyetuar kryeministri Haradinaj, i cilit tha se e ka porositur Rikalon që të përgatitet për interpelancën e cila pritet të mbahet pas pak në lidhje me këtë çështje.