fbpx

Pasuria miliardëshe e Putinit

  26 Oct 2017

Rrethi i ngushtë i presidentit rus, Vladimir Putin, i përbërë nga shokët dhe të afërmit e tij, kontrollojnë një pasuri prej 24 miliardë dollarësh.

Raporti me titull “Putini dhe të Autorizuarit”, i publikuar dje, thotë se rrethi i ngushtë i Putinit i përbërë nga “ familjarë, shokë të vjetër dhe shokë që u bënë anëtarë të familjes”, dhe bizneset e tyre fitimprurëse ose janë nga sektori i naftës dhe vajit, të kontrolluara nga shteti, ose të lidhura me kompanitë shtetërore, raporton REL.

Raporti që liston anëtarët më të pasur të rrethit të ngushtë të Putinit, është një përpjekje e Organizatës për raportimin e Krimeve dhe Korrupsionit (OCCRP), një platformë ndërkombëtare për gazetarinë hulumtuese e përbërë nga qendra jofitimprurëse, gazetarë, organizata mediatike dhe gazeta e pavarur ruse, Novaya Gazeta.