fbpx

“PADIA E PARË NGA SPECIALJA KUNDËR GRUPIT TË DRENICËS TË KRYESUAR NGA HASHIM THAÇ

  07 Nov 2017

Kryetari i Komisionit Parlamentar për Kosovën në Serbi, Milovan Dreçun, thotë se formimi i listës së avokatëve mbrojtës dhe viktimave të Këshillit të Specializuar në Prishtinë do të përfundojë për dy deri tre muajt e ardhshëm dhe se akuzat e para të Gjykatës Speciale duhet të priten më pas.

Ai beson se padia e parë do të jetë më e rëndësishmja për punën e Këshillit të Specializuar dhe Prokurorisë Speciale në Prishtinë, dhe sipas tij ”kjo do të jetë një padi e madhe kundër Grupit të Drenicës të kryesuar nga Hashim Thaçi”.

Një ditë më parë, Gjykata Speciale ka ftuar avokatët të paraqiten për të hyrë në listën e mbrojtësve të të akuzuarve dhe viktimave, raporton Tanjug.

Sipas njoftimit nga kjo gjykatë, direktiva për mbrojtësit përcakton kriteret për pranim në Listën e Mbrojtësve.

Aty thuhet se vetëm mbrojtës që i përmbushin kriteret për pranim në Listën e Mbrojtësve mund të emërohen ose të caktohen prej Administratores për përfaqësimin e të dyshuarve, të akuzuarve ose të një grupi viktimash./