fbpx
“Një gotë me ujë me limon” nuk duhet të porositet asnjëherë në kafene,kjo eshte arsyeja

“Një gotë me ujë me limon” nuk duhet të porositet asnjëherë në kafene,kjo eshte arsyeja

  11 Mar 2019

Është e rëndësishme që herën tjetër të shmangim bakteret kur të shkojmë në kafene.

Hulumtimet kanë treguar se shumica e baktereve fshehën në një gotë me ujë ose lëng të gazuar me një fetë limoni, transmeton ksp.

Shkencëtarët testuan 76 feta limoni nga 21 restorante dhe zbuluan se 70% ose 53 feta ishin infektuar me baktere. Cili është problemi me fetë limoni? Feta e limonit që merrni në gotë paraprakisht është i prerë dhe limoni zakonisht mbahet në enë plastike në temperaturë dhome, e cila është një mjedis ideal për bakteret.

Studimi nuk përcaktoi shkakun e baktereve, por tregoi një informacion interesant. Në fakt, bakteret nuk mund të mbijetojnë në pije alkoolike.