fbpx

Myslimania detyrohet ta heqë shaminë nga policia austriake

  01 Oct 2017

Nje grua myslimane është detyruar ta heqë shaminë sot teksa ligji i cili i ndalon shamitë që mbulojnë tërë fytyrën u fut në fuqi në gjithë Austrinë.
Shamitë që mbulojnë fytyrën në vende publike, siç është shamia islamike, maska mjekësore dhe shallet për mbulimin e fytyrës, po ashtu janë shpallur të jashtëligjshme, transmeton Express.

Vetëm nën kushte të caktuara, siç janë ngjarjet kulturore, njerëzit do të jenë në gjendje të veshin shami të tilla në publik.

Ligji ka për qellim të sigurojë kohezionin e shoqërisë në një shoqëri të hapur dhe kushdo që e shkel atë mund të dënohet me gjobë prej 150 eurove, shkruan MailOnline.

Sot, një grua myslimane, e cila e ka shpërfillur atë, është urdhëruar ta heqë shaminë në qytetin Zell am See.

Franca dhe Belgjika e kanë futur ligjin për ndalimin e burkas në vitin 2011, ndërsa një masë e ngjashme është duke ndodhur në parlamentin holandez.