fbpx

Mediat serbe: Vuçiq mes dy zjarreve!

  17 Nov 2017

Presidenti serb Aleksander Vuçiq tha të hënën se Serbia nuk do të lejohet të bëhet anëtare e Bashkimit Evropian pa një marrëveshje ligjërisht detyruese me Kosovën.

“Nuk është çështje e njohjes së pavarësisë, askush nuk flet në atë mënyrë ende, flet midis linjave, por jo në atë mënyrë, por kjo është ajo që unë tashmë mund t’ju them,” tha Vuçiq gazetarëve.

Vuçiq tha se Serbia nuk do të jetë në gjendje pa ndryshime drastike në qëndrimin e saj në përgjithësi ndaj Kosovës për t’u bërë anëtare e BE, duke thënë se dje në Bruksel kishte bisedime të mira (me zyrtarë të BE dhe NATO).

I pyetur se çfarë do të thotë “ndryshime drastike”, Vuçiq tha:

“Për të normalizuar situatën, siç thonë ata, do të thotë, gjithçka që thoni, kështu që ata nuk do të na lejojnë të bëhemi anëtare e BE pa një dokument ligjërisht detyrues”.

Ai tha se ishte e vështirë për Serbinë, si dhe ai mësoi shumë nga debati dhe dy tavolinat e rrumbullakëta të mbajtura në dialogun e brendshëm për Kosovën dhe Metohinë.

TEMAT :Aleksandar Vuçiq