fbpx

Lëvizja seksuale që të gjitha gratë e duan: Stimulimi klitoral u ndihmon femrave ta arrijnë orgazmën

  25 Sep 2017

Ja një teori e re e “Bing Bang-ut”: shumica e femrave dëshirojnë stimulim klitoral gjatë aktit, sipas një zbulimi të ri.

Rreth 75 për qind e grave kanë raportuar se ose u nevojitet stimulim direkt gjatë aktit për ta arritur orgazmën ose e preferojnë stimulimin klitoral sepse i bën orgazmat e tyre të jenë më të mira, transmeton Telegrafi.

Ndërsa vetëm 18 për qind e grave kanë raportuar se u mjafton seksi vagjinal për ta arritur orgazmën, përderisa 9 për qind kanë thënë se nuk përjetojnë fare orgazëm gjatë seksit.

Hulumtuesit kanë anketuar më shumë se 1000 gra, të moshave 18 deri 94 vjet, për këtë studim rreth rëndësisë së prekjes gjenitale – i cili ka zbuluar se nuk ekziston një mënyrë e caktuar për ta kënaqur një grua.

Kur janë pyetur se cilat janë metodat e tyre të preferuara të stimulimit seksual, përafërsisht 64 për qind e grave kanë thënë se preferojnë lëvizje poshtë-lartë dhe 50 për qind prej tyre kanë preferuar lëvizje rrethore, e disa tjera kanë raportuar se parapëlqejnë metoda të shumëfishta.

Kjo këshillë – pra stimulimi klitoral gjatë aktit – është shumë e nevojshme, e veçanërisht kur merrni parasysh faktin se së fundmi është raportuar se 95 për qind e meshkujve heteroseksualë përjetojnë orgazëm gjatë seksit, krahasuar me vetëm 65 për qind të grave.