fbpx

LDK fiton në katër komuna, në 10 tjera shkon në balotazh

  23 Oct 2017

Lidhja Demokratike e Kosovës ka fituar zgjedhjet në katër komuna, ndërsa në 10 të tjera shkon në balotazh.

Kandidati i LDK-së, Gazmend Muhaxheri në mbi 99 për qind të votave të numëruara ka marrë 50,35%.

 

Në Lipjan, Imri Ahmeti i LDK-së ka marrë 59,57%, gjë që i ka siguruar pozitën e kryetarit të kësaj komune edhe për një tjetër mandat.

LDK ka fituar edhe në Fushë Kosovë me kandidatin e saj, Burim Berisha i cili ka marrë mbi 63,41% të votave.

Partia e Isa Mustafës ka dalë fituese edhe në Viti, ku kandidati për kryetar Sokol Hamiti ka marrë mbi 52,98% të votave.

Në rrethin e dytë zgjedhor LDK do të garojë në dhjetë komuna: Prishtinë, Ferizaj, Istog, Obiliq, Podujevë, Kamenicë, Shtime, Vushtrri dhe Suharekë, Gjilan.