fbpx

Ky është amaneti i fundit i Hitlerit

  26 Oct 2017

Rochus Misch ishte truproja personale e Hitlerit, ai ishte njeriu i parë që pa trupin e pajetë të diktatorit nazist.

Në autobiografinë e tij Misch shkruan se diktatori i tha pak para se të vriste veten se donte që trupi i tij digjej.

Hitleri ndodhej në bunker, më 30 prill 1945-ës, kur Gjenerali Keitel i dha mesazhin se ushtria nuk arriti të thyejë rrethimin sovjetik në Berlin dhe se fundi i Luftës së Dytë Botërore ishte i pashmangshëm.

Hitleri i kishte rrëfyer si amanet të fundit se, nuk donte që trupi i tij të keqtrajtohej publikisht, siç ishte bërë me Musolinin dhe se donte që kufoma e tij të digjej.

Truproja e rrëfen kështu momentin, kur gjeti trupin e pa jetë të diktatorit:

Sytë e mi shkuan fillimisht tek Eva, ajo ishte shtrirë pranë tij, këpucët e saj ishin nën divan, pranë saj. Pastaj pashë Hitlerin, sytë e tij ishin të hapur dhe të skuqur.

Misch u kap nga Ushtria e Kuqe Sovjetike dhe u burgos në kampet e punës për tetë vjet, por mundi të arratisej.