fbpx

‘Kryetari i Republikës së Kosovës, zoti Hashim Thaçi, me fakultet apo pa fakultet ?’

  15 Nov 2017

Kryetari i Kosovës zoti Hashim Thaçi i cili posë një shkolle të mesme edhe ate me nota të dobëta ,nuk ka kryer asgjë më tepër. Ai tani mund ta merrë edhe titullin Dr. Shkence, por aftësitë e tij janë të vogëla. Ai nuk njeh asnjë gjuhë të huaj.

Ku janë liderët shqipëtarë të Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë, Malit të Zi, Preshevës, që heshtin ? ! Sot është koha që të ulen të gjithë liderët shqiptarë dhe të marrin vendime për rrugën të cilën ndjekur tani. Deri kur popullit shqipëtarë atij që jeton në trojet etnike shqipëtare por edhe atyre që jetojnë jashtë po u shkilen të drejtat e tyre. Këta liderë të cilët po themi se i ka zgjedhë “ populli “ sot duhet marrë vendime historike të cilat duhet jetësuar në praktikë. Liderët shqipëtarë e kamë fjalën këta të Kosovës nuk posedojnë aftësi për të zgjidhë këtë problem kombëtarë. Kur themi kështu duhet arsytuar këtë. Fillojmë nga Kryetari i Kosovës zoti Hashim Thaçi i cili posë një shkolle të mesme ( edhe ate me nota të dobëta ) , nuk ka të kryer asgjë më tepër. Ai pasë luftës ndoshta e kryer fakultetin por.., dihet se si, ai tani mund ta merrë edhe titullin Dr. Shkence, por aftësitë e tij janë të vogëla. Ai nuk njeh asnjë gjuhë të huajen . Eshtë koha që liderët tanë nga të gjitha trojet të takohen dhe në ato takime ti thërrasin kokat më të afta dhe të marrin vendime në nivel kombëtar. Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, sot në Prishtinë ka takuar liderët e partive politike shqiptare në Maqedoni, të cilët i ka përgëzuar për mbajtjen e zgjedhjeve të lira dhe demokratike. Po vërtetë demokratike dhe të rregullta sepse ata si duket nuk po e shohin edhe nuk po e ngrisin zërin ndaj dënimeve drakonike të shqipëtarëve.

Në takimet e presidentit Thaçi me kryetarin e BDI-së, Ali Ahmeti, me kryetarin e Lëvizjes BESA, Bilall Kasami dhe të Alencës për Shqiptarët, Ziadin Sela, është diskutuar nevoja për një koordinim të mirëfilltë të faktorit politik shqiptar që ka për qëllim respektimin e vullnetit të lirë dhe demokratik të votuesve shqiptarë të shprehur në zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Republikën e Maqedonisë, më 11 dhjetor 2016 . Dhe vendimet që merren nga ai takim duhet realizuar sa më parë. Liderët Maqedonasë kur ndodhen para faktorit ndërkombëtarë janë të urtë dhe me plotë gojën thonë: Po, ne do tua JAPIM Të DREJTAT SHQIPëtarëve. Ata nënshkruajnë edhe rezoluta, ne të cilat u japin shqipëtarëve më tepër të drejta. Por shtrohet pyetja sa realizohen këtë marëveshje këtë po etregon koha.Liderët shqipëtarë si ata në Iliridë ata në Mal të Zi, ata në Kosovën Lindore, deri sa nuk realizohen vendimet e marra në prezencën e faktorit ndërkombëtarë liderët shqipëtarë duhet bojkotuar pjesëmarrjen e tyre në të gjitha institucionet shtetërore maqedone, serbe, etj. Cka pret kombi prej kryeministritë i cili nuk ka asë një ditë shkollë. Të zgjedhësh një njeri kryeministër shteti, të pa aftë do të thotë ta pengosh dhe ta shkatërrosh shtetin tëndë. Unë nuk po e kuptoj akoma se si deputetët e Parrlamentit të Kosovës heshtin para këtyre gjërave të dëmshme për Kombin. Po kalojnë vite te tëra e Parrlamenti i Kosovës nuk funksionon si duhet dhe si e kerkojnë ligjet dhe regullat. Të zgjedhësh një ministër të pa shkolluar dhe pa kurfarë profesioni kjo është një shkatërrim shteti. O njerëz a po e shihni se si popullit shqipëtarë po ia shkelin të drejtat. Në takimet e presidentit Thaçi me kryetarin e BDI-së, Ali Ahmeti, me kryetarin e Lëvizjes BESA, Bilall Kasami dhe të Alencës për Shqiptarët, Ziadin Sela, është diskutuar nevoja për një koordinim të mirëfilltë të faktorit politik shqiptar që ka për qëllim respektimin e vullnetit të lirë dhe demokratik të votuesve shqiptarë të shprehur në zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Republikën e Maqedonisë, më 11 dhjetor 2016. Pra kërkohet që sa më parë liderët shqiptarë të ulen së bashklu dhe të marrin vendime të përbashkëta, dhe po ato vendime ti jetrësojnë në praktikë.