fbpx

Kjo sëmundje do të jetë armiku kryesor i njerëzve në vitet e ardhshme

  15 Dec 2017

Sëmundjet e mëlçisë duket se do të jenë shkaktarët kryesorë të vdekjeve të parakohshme deri në vitin 2020. Të paktën kështu thonë studimet e reja.

Problemet e mëlçisë do të bëhen edhe më të shpeshta se ato të zemrës dhe faktorët kryesorë për këtë janë sigurisht alkooli dhe obeziteti, transmeton Gazeta Monitor.

Nurmi i të rinjve dhe personave rreth të 40-ave që kanë humbur jetën për shkak të shkatërrimit të mëiçisë, është rritur në nivele shqetësuese këtë vit. Ekspertët kanë kërkuar të merren masa urgjente për kontrrollin e alkoolit dhe ushqimeve të dëmshme.

Studimet thonë se deri në vitin 2020, nëse vazhdohet me të tilla ritme, sëmundjet e mëlçisë do të kthehen në vrasësin kryesor të shëndetit.