fbpx

Kjo është periudha kur gratë janë më të prira të tradhëtojnë

  08 Nov 2017

Shkencëtarët kanë idenfitikuar një periudhë specifike në të cilën gratë të cilat janë në lidhje afatgjata janë më të prirura që të tradhtojnë partnerët e tyre.

Ata gjetë që gratë janë më të prirura që të tradhëtojnë mes gjashtë dhe dhjetë vjetësh që janë në lidhje me dikë.

Sidoqoftë, kur vjen puna te ekzaminimi i shkallës së pabesisë nga ana e meshkujve, studimi gjeti që ishte më pak specifik, ku meshkujt janë më të prirur që të tradhtojnë pas 11 vjetësh.

Hulumtuesit bënë dy studime të ndara që shikuan 432 pjesëmarrës, ku prej secilit prej tyre ishte kërkuar të kompletohej një anketim në rëndësinë e perceptuar të rezistimit të joshjes për të tradhtuar.

Studimi i publikuar në The Journal of Sex Research konkludoi që faktorë të shumtë çuan që njerëzit të mos tradhtojnë, por kjo më shumë kishte të bënte me dëshirën për t’i mbajtur standardet morale dhe nga frika e të mbeturit vetëm.P