fbpx

Kim Jong merr një vendim që çuditi gjithë popullin

  22 Dec 2017

Në Korenë e Veriut kanë nisur të shpërndahen kalendarët për vitin 2018 dhe ajo që ka habitur është se në to, ditëlindja e liderit suprem është një ditë e thjeshtë pune.

Sipas mediave në Japoni, 8 janari, që besohet se është ditëlindja e Kim Jong-un, nuk ka asnjë markim në kalendarin që po shpërndahet në vendin më të izoluar në botë.

Kim Jong-un ka gjashtë vite në krye të Koresë së Veriut dhe në gjithë vitet e mëparshme, ditëlindja e tij ka qenë një ditë pushime dhe festimesh.

Ndërkohë, një tjetër ditë që festohet është 16 shkurti, ditëlindja e Kim Jong-il, babait të Kim Jong-un, që njihet si “Dita e Diellit Shkëlqyes”.