fbpx

Këta janë 40 shqiptarët e vrarë në Siri dhe Irak

  15 Dec 2017

Ademi nga Shkupi është vrarë në Siri (në foto), bën të ditur Koha. Ai ka qenë sportist i shkëlqyer në boks dhe anëtarë i Klubit të boksit “Shkupi”.
Ja lista me emrat e 40 shqiptarëve të vrarë në frontet e luftës në Siri dhe Irak:

Nga Kosova 21
Muhamet Koprova (22) nga Mitrovica, Atdhe Deva nga Peja, Pajtim Ulluri (22) nga Lipljani, Naman Demolli nga Prishtina, F. S. nga Prishtina, Valon Musliu nga fshati Tushille (Skenderajt) H. Dema nga Kaçaniku, Musë Ahmeti, Hetem Sinan Dema dhe Qani Mujaku nga Kaçaniku. Po ashtu në muajin prill të këtij viti është raportuar se janë vrarë dy shqiptarë nga Feriza.

Viktima e fundit në Siri ishte dje e kosovarit (Luksemburgu) Ebu Sofjani, Ebu Samiri nga Mitrovica, Ebu Ubajde, Ebu Jusufi-Zeqir Qorraj, Abdurrahman, Liridon Sadiku, Ebu Sara – Sinan Muji.Nga Shqipëria 8Halit Maliqaj (31) nga Tirana, Ermal Xhelo nga Vlora, Omer Albani nga Shqipëria, Edu Samed (40) nga Porgradeci, Bledar Hamza (27) nga Pogradeci, Diamant Rasha nga Tirana, N.N nga Librazhdi (24 ), Siri Sherif Tarshani (35) vjeç nga Mollasi i Elbasanit.

Nga Maqedonia 10Shqiptari i parë që u vra nga Maqedonia ishte i riu nga Gostivari Rasim Zeqiri, Alim Osmani (22) nga Shkup, Egzon Avdyli, Nimetullah Imeri (38), Hoxhë Sami Abdullahu nga Shkupi, Rasim Zeqiri nga Gostivari, Nimetulla Imerin, 38 vjeç nga fshati Gërçec (Shkup) Rasim S. nga Bellovishta (Gostivar), Xhelali (34) nga Shkupi, Vritet një shqiptare (28) nga një fshat i Strugës, me shtetësi austriake.

Lugina e Preshevës 1Muaz Ahmeti (23) nga Tërnoci (Bujanoc)