fbpx

KËRKESAT E LISTËS SERBE NË LETRËN DËRGUAR PRESIDENTIT THAÇI

  15 Nov 2017

Lista Serbe tha se ngriu marrëdhëniet me Presidentin e Kosovës Hashim Thaçi. Çuditjet janë të ngrira për shkak se, siç thanë, politika e Thaçit në segmentin që lidhet me pozitën e serbëve në Kosovë është anti-kushtetuese, e paligjshme dhe në dëm të popullit serb.

Në një letër dërguar Presidentit të Kosovës, Lista Serbe është bindshëm organizimi më i fortë politik i serbëve në Kosovë dhe më përgjegjës për mbrojtjen e të drejtave dhe interesave të popullit serb, raporton “b92”.

“Rezultatet që kemi arritur në zgjedhjet parlamentare dhe lokale na japin të drejtën dhe legjitimitetin për të marrë të gjitha hapat demokratike që i kemi në dispozicion për të përmbushur misionin tonë politik”, thuhet në letër.

Lista Serbe po proteston ndaj përgjegjësisë së Thaçit për pozitën e keqe të serbëve në Kosovë për shkak të faktit se, si nënshkrues i Marrëveshjes së Brukselit, ai nuk bëri asgjë për të mundësuar krijimin e Asociacionit të Komunave Serbe.

Letra gjithashtu thekson se Presidenti i Kosovës keqinterpretohet dhe keqinterpreton çështjet politike të serbëve në Kosovë dhe përpiqet të futë agjentët e tij në trupin politik serb.

Po ashtu në letër thuhet se në komunën e Parteshit po kryhet presioni mbi sistemin gjyqësor dhe procesin zgjedhor.

Letra gjithashtu thekson se komunikimi i Listës Serbe me Presidentin e Kosovës mund të rikthehet në momentin kur ai fillon të reflektojë sipas interesave të komunitetit serbë në Kosovë./Periskopi/