fbpx

Jeremiq tregon se kur do të anëtarësohet Kosova në OKB

  25 Oct 2017

Bëhet fjalë për qëndrimin detyrues që Serbia dhe Kosova nuk do ta pengojnë njëra –tjetrën në institucionet ndërkombëtare dhe kjo e çon Kosovën drejtpërdrejt në ulëse të OKB-së.

Ish-ministri i Jashtëm i Serbisë, Vuk Jeremiq, ka thënë se vitin e ardhshëm Qeveria në Beograd do ta marrë për nënshkrim marrëveshjen për normalizim të gjithanshëm me Kosovën, në të cilën do të gjendet paragrafi, i cili Kosovës do t’ia mundësojë anëtarësimin në Organizatën e Kombeve të Bashkuara.

Sipas tij, bëhet fjalë për qëndrimin detyrues që Serbia dhe Kosova nuk do ta pengojnë njëra –tjetrën në institucionet ndërkombëtare dhe kjo e çon Kosovën drejtpërdrejt në ulëse të OKB-së.

Kryetari i Partisë Popullore, Vuk Jeremiq, ka thënë të ketë njohuri që kryetari serb Aleksandar Vuçiq, ia ka paraqitur palës amerikane idenë për ndarje të Kosovës, por që këtë e ka bërë në mënyrë joprofesionale, pa përgatitje dhe në nivel joadekuat.