fbpx

Ja çfarë fshihet prapa vendimit të Haradinajt për Demarkacion

  04 Dec 2017

Anëtari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Bardhyl Meta ka shënuar në llogarinë e tij në Facebook rreth vendimit të kryeministri Haradinaj që të dërgohet në Kuvend raporti i Komisionit Shtetëror për kufirin me Malin e Zi, raporton Gazeta Blic.

Shkrimi i plotë i tij:

Ne media po thuhet, dhe e pash ne tv, se “Projektligji për Demarkacionin dhe raporti i Bulliqit dërgohen në Kuvend”!
Koment: Atēherē, Ramush Haradinaj, duhet qe ne fakt – Projektigjin për Demarkacionin – të Kryeministrit Isa Mustafa, ta rinënshkruaj vet, dhe t’ia bashkangjese si “literaturë” Raportin e Bulliqit…
Tjetër formë procedurale s’ka…

Por ne thelb, si Ligj te Ri te Qeverise se tij, ai duhet ta nenshkruaj, Projektligjin per Ratifikimin e Marreveshjes se Demarkacionit – te nenshkruar nga Thaqi, qe i bie se vet, bashke me kabinetin, qendron prapa saj… hahaha

Ndërkaq, Qeveria e Kosovës sot ka miratuar raportin e komisionit për shënimin e kufirit me Malin e Zi, si dhe marrëveshjen e nënshkruar të vitit 2015, për shqyrtim të mëtutjeshëm në Kuvend.Gjatë këtij votimi të gjithë ishin për dhe vetëm një apstenimi.Kryeministri Haradinaj tha se praktika e raportimit në Qeveri nuk është e zakonshme por kanë bërë një privilegj për komisionin./