fbpx

Ish Komandanti i UÇK-së dëshmi tronditëse, si ra në kurth grupi i luftëtarëve në Kumanovë

  03 Nov 2017

Maqedonia do të tronditet javëve të ardhshme nga një ish-komandant nga Kosova i cili ka pranuar të flas për “Zhurnal” për të gjitha informacionet në lidhje me grupin që u përlesh më 9 maj në Lagjen e Trimave në Kumanovë.

Ky ish-komandant i UÇK-së fillimisht flet se ka dëshmi tronditëse se si një pjesë e madhe e grupit janë manipuluar nga elitat politike dhe shërbim sekret në Maqedoni për idealin e Shqipërisë së Madhe.

Ky grup nuk ka qenë grup mercenarësh të paguar, por njerëz të idealit të çështjes kombëtare si Begë Rizaj i cili ka luftuar me paramilitarët serb të Arkanit, pastaj komandant Sokoli i cili ishte njëri ndër organizatorët kryesor të luftës së UÇK-së në Maqedoni, ish komandanti nga Kosova.

Ish-komandanti flet për dëshmi tronditëse për kurthin ndaj grupit duke u shprehur se opinioni do të dëgjoj gjëra “që mendja e njeriut nuk mund t’i paramendojë” dhe se si një numër i madh i të kosovarëve janë motivuar që të shkojnë në Maqedoni për idealin e lirisë, ndërsa janë tradhtuar nja njerëz të caktuar.

Ai ka prova të fuqishme për manipulimin që i është bërë grupit 6 muaj para se të ndodh konfliktin në Kumanovë.