fbpx

Flamur (Sadik) Musaj: Ata që e vranë dhe ata që tradhtuan Sadikin mos të flejnë të qetë

  13 Dec 2017

Isha i ri në moshë, por e mbaj mend çdo gjë që ndodhi në familjen tonë. Me të mbaruar lufta kriminelet që gjitha të kqijat (vrasjet, kërcënimet, haraçin) po i bëjn duke u fshefur prapa emblemes së UÇK-s, e muren Axhen Sinan së bashku më 4 bashkluftetarë të tjere në Peje dhe disa ditë më vonë u gjenden të vrarë.
Baba (Sadiki) për të sçaruar dhe për të kerkuar vellavin e tije që deri at’here nuk dihej gja përveç që janë arreshtuar nga ushtaret e Ramush Haradinaj, Së bashku më disa pleq (Njerz të moshuar) nga Strellci shkuan në Gllogjan të familja e tyre për të pytur për vellavin e tijë dhe aty doli Hilmia (baba i tyre) dhe i ka than Sadikut dhe Pleqeve të Musajve se ai nuk dinë gja për ketë rast dhe sapo të kthehen djemet do ti pyese dhe do te tregojm cka dim.
Dy ditë më vonë Ramushi me 60 vete të tjere e rrethuan shtepin tonë dhe kërkuan që të gjithë të dilnin në oborr dhe të mos tentonin të benin gjë se ishin të rrethuar , por Sadiku dul vete dhe i sulmoi dhe nga trupi ja ka marr një bombë ati ushtarit të Ramushit (Togerit) dhe jave ka hudhë në tubë ku ishin të gjith, nga ky shpethim u lëndua rend Ramushi dhe të gjith duke shtene më armë ka shtepija e larguan zhag Ramushin të plagosur nga oborri, ku më vonë u shërua në një ordinanc private në Gjermani.
Si u zu pëng Shpijuni që u dërgua nga Haradinajt ?

Si u vra Ismet Musaj ?
Në vitin 2001 në Peje ishte duke pire caffe një një lokal afer rruges, kur një makin më një shpejtesi jo të madhe ka shten më automatik në drejtim të tijë duke e lënë të vdekur në vend
Por si u vra Sadiku ?
Ishim duke shkuar në Peje më Sadikun dhe disa shokë të tij, Babi hyri të frizerki për ti shkurtuar floket, në anen tjeter të rruges u ndal një veturë ku kishin inskenu se gjaja ju ka prish kerri pikrisht aty. dhe një shok i babit tha, Spo më pëlqen kjo gja , kjo vetur u ndal ketu dhe vazhdimisht po shikon nga ne, Babi u ngrit në kemb dhe tha merreni Flamurin (Djalin) dhe largone nga ketu, se diçka nuk është në rregull ketu dhe une u nisa së bashku më Elbasan Ukajn dhe Bujar Halilaj, ende pa shkuar të ura (e hekrit) i ndegjuam mbi 5-6 rafalla dhe të shtena të ndryshme dhe na erdhe lajmi se Sadiku u vra.
Më vonë kemi marr vesh se kur Sadiku para së të delte nga lokali (frizeri) një shok i tijë ja ka kërku armen përsonale dhe Sadiku ja ka dhen, dhe Sadiku u ngrit më shku të makina duke dalur ata i kanë nxjerr armet dhe kanë shtën në drejtim të tijë nga 5-6 armë të ndryshme. Ai përson që nuk po e përmendi më emer u largua nga aty dhe e tadhtoj Sadikun , ai nuk erdhe as në ditën e varrimit të Sadikut .. ai erdhe një muaj më vonë në familjen tonë duke then që kishte frike dhe u largua në mal pas atijë Rasti
Si është e mundur ti kerkoj Sadikut armen përsonale duke i then une ta ruaj Shpinen dhe të largohet ende pa dal bash mirë Sadiku nga lokali (frizeri )?
Si është e mundur ai përson të largohet 1 muaj dhë të mos vije as në vorrimin e ”Shokut” të tijë ?
Si është e mundur ai përson pas vrasjes së Sadikut u afrua më familjen Haradinaj ?
Dikush aty e tradhtoj Sadikun ..!
Vrasjet nuk u ndalen
Dikush dëshironte të na zhdukte nga Strellci, por e vetëmja mënyre ishte të na vriste sepse e dinin edhe ata që na NUK SHITEM AS NUK BLIHEM.
Duke në Peje në fshatin Raushiq të Pejes e vranë edhe Axhen Xheladin në një pritë së bashku më nipin tonë
A u shua Familja Musaj?
Sadiku ka 2 vëllazën dhe 2 djem që jetojnë në Zvicerr dhë përkunder vrasjeve dhe kërcnimeve që kemi pasur ne nuk jemi ndal dhe nuk do të ndalem deri sa drejtesija të bije në vend.. Nese drejetesija vazhdon të shkoj kështu një ditë do të zbatohet KANUNI I LEKË DUKAGJINIT