fbpx
DOKUMENT| Hapet një bankë e re në Kosovë, këta janë aksionarët

DOKUMENT| Hapet një bankë e re në Kosovë, këta janë aksionarët

  01 May 2022

Sektorit bankar në Kosovë po i shtohet edhe një bankë e re. Kjo bankë është regjistruar tashmë në Agjencinë e Regjistrimit të Bizneseve me emrin PRIBANK SH.A.

PRIBANK, siç ka mësuar Demokracia.com, ka aplikuar tashmë për licencë edhe në Bankën Qendrore të Kosovës, por lënda e saj ende nuk është shqyrtuar.

Banka në ARBK është regjistruar në emrin e Fatos Krasniqit. Kjo bankë është investim i tri kompanive dhe do të ketë kapital 8 milionë euro.

Kompania e Sigurimeve PRISIG SH.A ka 33 për qind të aksioneve apo 2 milionë e 640 mijë euro.

Aksionar tjetër me 34 për qind të aksioneve është edhe kompania MODEL SLOVENIA INVEST me 2 milionë e 720 mijë euro.

Po ashtu, 33 për qind të aksioneve do t’i ketë edhe kompania MODEL SLOVENIA.