fbpx

DEPUTETËT QË VOTUAN KUNDËR PAGESËS SË MËSUESVE TË FËMIJËVE ME NEVOJA TË VEÇANTA

  27 Dec 2017

Vetëm 42 deputetë kishin votuar pro amendamenti që do ta obligonte qeverinë e Kosovës të paguajë asistentët ose mësuesit plotësues për fëmijët me nevoja të veçanta nëpër shkollat publike. Por të premten ky amendament ka dështuar, për shkak se i mungojë vetëm një votë, shkruan Insajderi.

Ky vendim i Kuvendit i ka dëshpëruar prindërit e 6 mijë e 195 fëmijëve të regjistruar në arsimin gjithëpërfshirës.

Insajderi ka siguruar votat individuale të deputetëve të Kuvendit të Kosovës, ku shumica e deputetëve të PDK-së AAK-së dhe Nismës kanë votuar kundër, përderisa kundër janë shprehur edhe Lista Serbe.

 

Gjashtë deputetët të Lidhjes Demokratike të Kosovës kanë votuar pro këtij amendament por deputetët e tjerë të kësaj partie nuk kanë votuar fare.

Ndërkaq, amendamenti i propozuar nga Arbërie Nagavci u përkrah nga të gjithë deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje.