fbpx

Blogerja me shami që po e urrejnë myslimanët, sepse flet hapur për seksin

  13 Nov 2017

Një blogere, me bazë në Londër po debaton mitet që rrethojnë gratë myslimane.

Asha Hussesin ka filluar kanalin e saj në Youtube, Asha Everyday, në vitin 2015 dhe që atëherë u ka dhënë ndjekësve të saj një pasqyre të ndershme në jetën e saj si një grua e re myslimane.

“Nuk është e zakonshme të gjesh dikë si unë, duke folur për marrëdhëniet në një mënyrë argëtuese dhe të lehtë” , ka thënë ajo për Cosmopolitan, transmeton Indeksonline.

Hussesini mbulon një gamë të gjerë teash në kanalin e saj, i cili aktualisht ka 17 mijë abonentë, përfshirë jetën universitare, ngacmimin seksual dhe marrëdhëniet, me një video popullore të titulluar ‘si të merremi me djemtë’.

Husseini synon të demistifikojë disa nga idetë e gabuara të zakonshme që rrethojnë gratë myslimane dhe marrëdhëniet nëpërmjet përmbajtjes së saj.

“Unë mendoj se njerëzit kanë këtë pikëpamje se ne jemi vërtetë konservatore, të nënshtruara ndaj burrave, jot ë shtyrë nga karriera dhe gjithçka që duam të bëjmë është të martohemi. Ata mendojnë se burrat myslimanë na kontrollojnë dhe se duhet të veshim xhihabin. Është sikur ne të mos dalim fare dhe të zgjohemi një ditë të zbulojmë se jemi martuar”, ka thënë ajo.

Ajo thotë se dëshiron të trajtojë stigmën që rrethon gratë myslimane dhe bisedat lidhur me seksin.

Ndërsa seksi mund të jetë vetëm një opsion për Husseinin, sepse sapo ajo të jetë në një marrëdhënie martesore, ajo shpreson që videot e saj do të inkurajojnë gratë e tjera myslimane të jenë më të hapura me njëra-tjetrën rreth seksit, pavarësisht nëse janë seksualisht aktive apo jo.

Videot e saj janë shumë të mirëpritura dhe ndjekësit shpesh lavdërojnë atë për besimin e arritur.