fbpx

Audi A8 i ri ka një sistem sigurie që s’e ka asnjë makinë (Video)

  31 Oct 2017

Audi A8 i ri tanimë ka 4 muaj që ka bërë debutimin zyrtar, por ende flitet shumë për këtë makinë fenomenale.

Ajo cfarë e ka karakterizuar më së shumti këtë makinë është teknologjia e madhe, më konkretisht sistemet e asistencës së shoferit.

Njëra ndër to është ky sistem që do ta shikoni tani, e që ndërlidhet me aksidente.

Audi A8 i ri ka senzorë 360˚ që identifikojnë rreziqet të cilat kërcënojnë makinën nga të gjitha anët. Kur një konflikt anësorë është duke ardhur, në atë anë që vjen rreziku (mvaret prej rastit) senzorët veq paralajmërojnë dhe dërgojnë sinjale për minimizin e një përplasje drejt pasagjerit duke vendosur masat parandaluese.

Për më shumë shikoni videon.