ARRESTOHEN EDHE DEPUTETË DHE PERSONA TË TJERË, MASA TË FORTA SIGURIE

Në kuadër të arrestimeve të orëve të hershme të mëngjesit në Maqedoni, janë prangosur edhe deputetë të VMRO-DPMNE, Krsto Mukovski dhe Zhaklina Stefanovska dhe rreth 15 persona të tjerë, mes tyre edhe huliganë.

Grupi siç meson INA është arrestuar për pjesëmarrjen në dhunën e 27 prillit në Kuvend. Deputetët Mukovski dhe Arnaudov dyshohen se ata kanë bërë hapjen e dyerve të Kuvendit për hyrjen e turmave të dhunshme. Ndërsa mes tyre ka edhe persona që dyshohen si organizatorë dhe që janë ish-zyrtarë policie.

Paraprakisht në rrjetin e arrestimeve ra edhe ish-drejtori i policisë Mitko Çavkov, i cili nuk kishte dhënë urdhër për dy orë për të ndërhyrë policia në Kuvend dhe për të siguruar deputetët që ishin rrahur brutalisht.

Në mesin e tyre më së keqi pësoi deputeti Ziadin Sela dhe kryetari i LSDM, Zoran Zaev.

Share