fbpx

Ajo çfarë bënte çdo natë i shkaktoi kancer në sy dhe vdiq! Sigurohuni që të mos veproni si ai

  01 Dec 2017

Kjo është historia e një 40-vjeçari, i cili u diagnostikua me kancer në syrin e tij. Ka shumë studime shkencore që tregojnë se drita jeshile që vjen nga ekrani juaj celular mund të shkaktojë vdekjen e qelizave të retinës tek njerëzit dhe në këtë mënyrë të ndikojë në vizionin tonë.

Një burrë i moshës 40 vjeçare vizitoi mjekun kur nuk shihte qartë. Albumeni i syrit të tij u bë i kuq për shkak të lëndimeve të rënda. Ai përdorte telefonin e tij celular në një dhomë të errët çdo natë para se të shkonte për të fjetur për 30 minuta. Kjo e dëmtoi syrin e tij dhe çoi në mangësi vizuale dhe në kancerit të syrit.

Mjekët nuk mund të bënin asgjë në këtë rast, sepse një zëvendësimi i retinës është një operacon jashtëzakonisht i vështirë për tu bërë . Sigurohuni që të shmangni përdorimin e telefonit tuaj celular në errësirë para se të shkoni në shtrat, në mënyrë që të mund t’i mbroni sytë!shije.al