fbpx
Ushqimet që asnjëherë nuk duhet t’i hani, nëse keni dhimbje në gju

Ushqimet që asnjëherë nuk duhet t’i hani, nëse keni dhimbje në gju

  15 May 2019

Dhimbja e gjunjve mund të na ndërpresë nga detyrat e përditshme, duke na e bërë më të vështirë të lëvizim. Kjo dhimbje mund të ndryshojë, mund të bëhet nga akute në kronike, nga e lehtë në të rëndë.

Kryesisht, dhimbja e gjunjëve shkaktohet nga artriti, transmeton lajmi.net. Gjithashtu, dhimbja mund të nxitet nga lloje të caktuara të ushqimeve, ndërsa disa prej tyre mund ta qetësojnë atë.

Më poshtë janë 8 llojet e ushqimeve që duhet të shmangni nëse përjetoni dhimbje të gjunjëve:

1. Mishi i kuq

2. Sheqeri

3. Birra

4. Vezët

5. Drithëra dhe miell të rafinuar

6. Produktet e qumështit

7. Proteinat e hirrës

8. Kripa e rafinuar.