fbpx
Pesë të mirat shëndetësore të verës së kuqe

Pesë të mirat shëndetësore të verës së kuqe

  15 May 2019

Të mirat e verës për shëndetin tuaj
Vera e kuqe ka efekte të mira shëndetësore. Ajo përmban antioksidantë, të cilët ulin rrezikun sëmundjeve kardiovaskulare.

Pirja e tepërt e alkoolit është e keqe për mëlçinë tuaj, por pirja e verës brenda kufijve të rekomanduar ju sjell përfitimet shëndetësore. “Comsopolitan” ka renditur pesë të mirat që ka vera e kuqe: Parandalon kavitetet e dhëmbëve. Vera vret bakteret që shkaktojnë këto kavitete.

Mbanë alergjitë dhe simptomat e astmës nën kontroll.

Parandalon sëmundjen e Alzaimer dhe Parkinson.

Redukton rrezikun e depresionit.

Vera ndihmon për të mbajtur nën kontroll sasinë e sheqerit në gjak, në raste kur personat kanë diabetin e tipit të dytë.

Gjithsesi mos harroni se vera e kuqe sjell gjithë këto të mira vetëm kur pihet me maturi dhe pa e tepruar.