fbpx
Ngrënia e këtij ushqimi të ëmbël ndihmon në uljen e tensionit të gjakut

Ngrënia e këtij ushqimi të ëmbël ndihmon në uljen e tensionit të gjakut

  09 May 2019

Tensioni i lartë i gjakut mund të shkaktohet duke marrë sasi të lartë të kripës në trup.

Por një ushqim që thuhet se ulë shtypjen e gjakut është çokollata e errët.
Një përmbledhje e 15 provave sugjeroi që çokollata e pasur me kakao zvogëlon shtypjen e gjakut tek njerëzit me presion të lartë të gjakut.

Ngrënia i frutave dhe perimeve të freskëta është një tjetër rekomandim për njerëzit me presion të lartë të gjakut.

Një frut në veçanti i cili është zbuluar të ketë veti pozitive kundrejt presionit të gjakut është shalqiri.