fbpx
Mos e hidhni më kurrë ujin e vezëve të ziera, kur të mësoni arsyen do të befasoheni

Mos e hidhni më kurrë ujin e vezëve të ziera, kur të mësoni arsyen do të befasoheni

  03 Jun 2021

Kur i zieni vezët mos e derdhni ujin e tyre. Arsyeja pse po iu themi që mos ta bëni këtë është sepse ju mund ta përdorni atë ujë.

Ky ujë mund të përdoret për bimët tuaja. Ato e duan kalciumin! Dhe në ujin ku keni zier vezët ka shumë kalcium. Por pse është i rëndësishëm kalciumi tek bimët? Një tokë neutrale, e cila ka një vlerë të pH (fuqia e jonit në hidrogjen) midis 6.0 dhe 6.5, ofron për bimët një mjedis ideal për marrjen e lëndëve ushqyese që janë të nevojshme për rritje dhe zhvillim.

Përveç kësaj, kalciumi i forcon bimët. Prandaj në vend se ta derdhni ujin e vezëve të ziera përdoreni atë për tu dhënë vlera ushqyese bimëve.

(Kosova Sot Online)