fbpx
Besoni ose jo, ky gjeth shëron plot 300 sëmundje përfshirë këtu diabetin dhe shumë të tjera

Besoni ose jo, ky gjeth shëron plot 300 sëmundje përfshirë këtu diabetin dhe shumë të tjera

  11 Jun 2021

Pema e moringës është konsideruar një mrekulli e natyrës pasi është një burim i rëndësishëm me yndyrna, proteina, karotenoide, vitaminë C, hekur dhe kalium. Mund t’ju duket e pamundur por ja që kjo është e vërteta që nuk e keni ditur për këtë pemë.

Lulet, rrënjët, gjethet e saj janë përdorur në prodhimin e produkteve të kozmetikës; parfumeve dhe vajrave të lëkurës. Krahas profilit të fuqishëm ushqimor të moringës, ekziston një potencial mjekësor i pabesueshëm.

Komponimet kimike të gjetura në moringë kanë demo.nstruar disa aktivitete të dobishme biokimike, të tilla si lu.ft.imi i atero.skler.ozës dhe sëmundjes së zemrës, rritja e sistemit imunitar dhe efektet antivirale, antibakteriale, antioksidante.

Le të bëjmë një vështrim më të afërt mbi përfitimet shëndetësore të moringës:

Moringa është e pasur me fibra dhe punon si një mburojë në zorrët tuaj. Gjithashtu shërben për të pastruar çdo mbeturinë të mbetur nga një dietë e yndyrshme.

Ajo përmban antibiotik të fuqishëm dhe shumë efikas për elim.inimin e një bakterie të njohur për të shkaktuar gastrit, ulcerat dhe kancerin e stomakut.

Gjethet e moringës janë të bollshme me vitamina, minerale, aminoacide esenciale dhe shumë më tepër përbërës.

Në 100 gram gjethe moringa të thata ka:

9 herë më shumë proteina se në kos

10 herë më shumë vitaminë A se në karota

15 herë më shumë kalium se në banana

17 herë më shumë kalcium se në qumësht

12 herë më shumë vitaminë C se në portokall

25 herë më shumë hekur sesa në spinaq

Acidi klorogjenik i pranishëm në gjethe është i njohur për të ngadalësuar procesin absorbues të sheqerit në qeliza.

Moringa ka efekt anti-tumor dhe antikancer, e cila është rezultat i pranisë së një komponimi të quajtur niaziminin.

Ndihmon në rregullimin e funksionit të tiroides, sidomos kur bëhet fjalë për tiroide hiperaktive.

(Kosova Sot Online)